Brancin- zamrznuta cela riba, očišćena, sa glavom

new_releases
Uskoro u prodaji
 • local_shipping

  Dostava: 3-5 dana

 • store

  Lokalno preuzimanje: 1 dan

 • payments

  Plaćanje pouzećem

 • credit_score

  Sigurno plaćanje karticom
  USKORO: pratite vesti

Brancin se smatra vrhunskom ribom, jer ima vrlo malo kostiju, a belo meso je neobično nežno i delikatnog ukusa.

Zanimljivo: Divlji brancin je naveden u Crvenoj knjizi, populacija se smanjuje svake godine. Lovljenje brancina je u mnogim zemljama zabranjeno i kažnjivo novčano.

Šta je koristan brancin?

Lubin sadrži omega-3 masne kiseline, koje su odgovorne za mladost i lepotu tela. Bogat vitaminima A, K, D, E, PP, kao i fosforom, kalijumom, jodom i gvožđem. Preporučuje se za upotrebu kod anemije, visokog holesterola u krvi, suve kože, lomljivih noktiju i kose. Odlikuje se niskim sadržajem kalorija i visokim sadržajem proteina, daje brz osećaj sitosti, dok se lako vari.

Šta kuvati od ribe?

Brancin se dinsta, prži, pari i peče na roštilju, puni ili peče u foliji. Veoma popularan recept za kuvanje ove ribe u soli. Uzmite ceo trup, iznutrite ga, nije potrebno da ga čistite od krljušti. Pomešati kuhinjsku i morsku so (1,5 kg), dodati tri belanca i malo vode. Stavite smesu na pleh sa folijom, na vrh stavite trup ribe i ostatak soli. Stavite u rernu na pola sata. Nežno isecite so nožem, stavite ribu na tanjir i poslužite sa salatom od povrća i puno zelenila.

input_circle