Brancin- zamrznuta cela riba, očišćena, sa glavom

new_releases
Uskoro u prodaji
  • local_shipping

    Dostava: 3-5 dana

  • store

    Lokalno preuzimanje: 1 dan

  • payments

    Plaćanje pouzećem

  • credit_score

    Sigurno plaćanje karticom
    USKORO: pratite vesti

Brancin se smatra vrhunskom ribom, jer ima vrlo malo kostiju, a belo meso je neobično nežno i delikatnog ukusa.

Zanimljivo: Divlji brancin je naveden u Crvenoj knjizi, populacija se smanjuje svake godine. Lovljenje brancina je u mnogim zemljama zabranjeno i kažnjivo novčano.

Šta je koristan brancin?

Lubin sadrži omega-3 masne kiseline, koje su odgovorne za mladost i lepotu tela. Bogat vitaminima A, K, D, E, PP, kao i fosforom, kalijumom, jodom i gvožđem. Preporučuje se za upotrebu kod anemije, visokog holesterola u krvi, suve kože, lomljivih noktiju i kose. Odlikuje se niskim sadržajem kalorija i visokim sadržajem proteina, daje brz osećaj sitosti, dok se lako vari.

Šta kuvati od ribe?

Brancin se dinsta, prži, pari i peče na roštilju, puni ili peče u foliji. Veoma popularan recept za kuvanje ove ribe u soli. Uzmite ceo trup, iznutrite ga, nije potrebno da ga čistite od krljušti. Pomešati kuhinjsku i morsku so (1,5 kg), dodati tri belanca i malo vode. Stavite smesu na pleh sa folijom, na vrh stavite trup ribe i ostatak soli. Stavite u rernu na pola sata. Nežno isecite so nožem, stavite ribu na tanjir i poslužite sa salatom od povrća i puno zelenila.

Težina
Proizvod Brancin
Sečenje Leš ribe sa glavom, Potrošena
Vrsta Sveže smrznuta
Poreklo Turska
Pakovanje Vakuum
Fasovanje 1000 g.
Energetska vrednost (na 100 g.) proteini 20,7 g, masti 8,2 g
Nutritivna vrednost (na 100 g.) 157 kcal
Uslovi skladištenja 12 meseci na temperaturi ne višoj od -18°C
input_circle