Severni divlji škampi, neočišćeni, zamrznuti, 60*80 500g

new_releases
Uskoro u prodaji
 • local_shipping

  Dostava: 3-5 dana

 • store

  Lokalno preuzimanje: 1 dan

 • payments

  Plaćanje pouzećem

 • credit_score

  Sigurno plaćanje karticom
  USKORO: pratite vesti

Severni divlji škampi se već prodaju kuvano-sladoledom, škampi se kuvaju na mestu ulova, u morskoj vodi, na specijalizovanim traulerima uz poštovanje svih normi i pravila. Ovo je jedina šansa da se severni divlji škampi dovedu do njihovog prodajnog mesta. Sve što je potrebno je samo da ih odmrznete. Da ne biste jeli hladno, možete ih preliti malo ključale vode.

Zanimljivo: škampi menjaju pol! Nekoliko godina kozica živi na svetu i pravi je mužjak, a u trećoj godini života menja pol i postaje ženka. Štaviše, ženke su veće veličine od mužjaka.

Kako su škampi zdravi?

Nutritivna vrednost Severne kozice je izuzetno visoka. Prirodno stanište i hladna voda imaju veliki uticaj na ukus i sadržaj čitavog broja korisnih supstanci u škampima. To su svi vitamini grupe B, vitamini A, C, D, E, PP, kao i elementi u tragovima: kalcijum, kalijum, natrijum, magnezijum i fosfor u ogromnim količinama, gvožđe, cink, bakar, mangan i selen. Redovno prisustvo Severne kozice u ishrani doprinosi poboljšanju sastava krvi i hormonskoj ravnoteži. A jedinstveni ukusi će biti ključ odličnog raspoloženja.

Šta napraviti od škampa?

Severni škampi su dobri i kao samostalno jelo, i kao deo supa, salata, lakih predjela, egzotičnih jela, sušija, pice ili paelle. Škampi su veoma privlačni deci.

Težina
Proizvod Škampi
Sečenje Nije očišćeno
Vrsta Kuvano smrznuto
Poreklo Rusija
Pakovanje Kesa
Fasovanje 500 g.
Energetska vrednost (na 100 g.) proteini 18,2 g, masti 2,2 g, ugljeni hidrati 1 g
Nutritivna vrednost (na 100 g.) 95 kcal
Uslovi skladištenja 12 meseci na temperaturi ne višoj od -18°C
input_circle