Škampi, očišćeni, zamrznuti, 1000g

new_releases
Uskoro u prodaji
 • local_shipping

  Dostava: 3-5 dana

 • store

  Lokalno preuzimanje: 1 dan

 • payments

  Plaćanje pouzećem

 • credit_score

  Sigurno plaćanje karticom
  USKORO: pratite vesti

Divlje argentinske Škampi iz morskih dubina imaju brojne prednosti u odnosu na veštački uzgajane škampe. Žive na dubini od 200 do 1400 metroa, hrane se samo prirodnom hranom i lišeni su štetnog uticaja ljudske životne aktivnosti. Veličina C1, 30-55 komada u kilogramu. Meso ovih škampa jedno je od vodećih među mnogim drugim morskim jelima i vole ga poznavaoci izvrsnog i suptilnog ukusa.

Zanimljivo: ljuska divlje argentinske kozice prirodno je crvene boje.

Kako su škampi zdravi?

U mesu se nalazi pravi skladište hranljivih elemenata: ogromna količina proteina, masti, joda, cinka, bakra, gvožđa, magnezijuma. Redovna konzumacija škampa poboljšava metabolizam, vid, izgled kože i kose, jača kosti, aktivira mozak što je više moguće. Kalorijski sadržaj proizvoda dostiže 90 kcal na 100 g, škampi se mogu smatrati dijetalnim.

Šta napraviti od škampa?

Argentinske škampe treba prethodno kuvati. Potopite u kipuću vodu 10-12 komada 30 sekundi. Ako meso držite u ključaloj vodi, biće žilavo i gumeno. Očistite odmah nakon kuvanja. Divlje kozice se pripremaju na različite načine: pržene, kuvane, korišćene kao vruće jelo ili kao predjelo. Dobro upijaju aromu marinade, belog luka, začinskog bilja. Odlična opcija je pripremiti škampe na ražnju ili u tijestu. Popularni su u kuhinjama Italije, Francuske i Španije. Odlično za pripremu rižota ili paelle. U japanskoj kuhinji se peče u laganom i nežnom testu, a jelo se služi pod nazivom tempura. Savršeno se slaže sa ostalim morskim plodovima u salatama, tepsijama i supama. Najbolji prilog je sveža lisnata salata i sos od belog luka napravljen od kreme, sira i belog luka.

input_circle