Mešavina gambori, očišćeni, zamrznuti, 1000g

new_releases
Uskoro u prodaji
 • local_shipping

  Dostava: 3-5 dana

 • store

  Lokalno preuzimanje: 1 dan

 • payments

  Plaćanje pouzećem

 • credit_score

  Sigurno plaćanje karticom
  USKORO: pratite vesti

Sočne, živahne, nežno ružičaste koktel kozice imaju prijatan slatkast ukus. Već oguljen proizvod koji ne zahteva kuvanje:nećete morati da gubite vreme pripremajući škampe. Dovoljno je jednostavno odmrznuti, pržiti po želji i možete jesti u čistom obliku, kao i u salatama i toplim jelima. Kuvane i smrznute kozice odmah nakon ulova u potpunosti čuvaju čitav komplex proteina i esencijalnih aminokiselina za ljudsko telo.

Zanimljivo: kavijar škampi ostaje održiv nekoliko godina, čak i ako se osuši. U povoljnim uslovima, vitalno potomstvo će se izleći iz jaja.

Kako su škampi zdravi?

Škampi su bogati gvožđem i proteinima, kalcijumom i proteinima, antioxidansima, omega-3 masnim kiselinama, jodom, vitaminom D.zahvaljujući prilično niskom kalorijskom sadržaju i lakoj probavljivosti, odlični su za ishranu ljudi na dijeti. Škampi sadrže umerenu količinu kalorija i lako se probavljaju. Redovna konzumacija ovih morskih plodova pomaže u sprečavanju anemije, usporavanju starenja tela, uspostavljanju štitne žlezde, jačanju imuniteta, aktiviranju moždane aktivnosti, suočavanju sa depresijom. Škampi su dobri za kardiovaskularni sistem i koštano tkivo.

Šta napraviti od škampa?

Koktejlne škampe se dodaju salatama, supama, koriste se kao nadjev u sušiju i rolama, pripremaju se na roštilju ili pod sosom, peče se u tijestu, ukrašavaju različite jela. Odlično za topla jela, pice, rižoto, hladna predjela. Kombinuje se sa pirinčem, testeninom i drugim morskim plodovima.

Težina1 kg
Proizvod

Sečenje

Vrsta

Poreklo

Pakovanje

Fasovanje

Energetska vrednost (na 100 g.)

Nutritivna vrednost (na 100 g.)

Uslovi skladištenja

input_circle