TUNA- zamrznuti filet ,porcija, bez kože

new_releases
Uskoro u prodaji
 • local_shipping

  Dostava: 3-5 dana

 • store

  Lokalno preuzimanje: 1 dan

 • payments

  Plaćanje pouzećem

 • credit_score

  Sigurno plaćanje karticom
  USKORO: pratite vesti

Žutopera tuna je sredina između previše skupog plavoperenog i podjednako ukusnog, ali pristupačnijeg prugastog. Ova riba se često upoređuje sa govedinom, ljubitelji mesa sa roštilja sigurno će je ceniti. Okus žute tune ima blagu slatkoću i prijatnu mekoću, što ga čini jednim od najpopularnijih i najelegantnijih jela u svetskoj kuhinji.

Zanimljivo: žutopera tuna može dostići težinu do 200 kg i dužinu do 3 metra. Živi u tropskim i subtropskim vodama i popularna je meta za ribolovce.

Kako je korisna žutoperajna tuna?

Jedna od glavnih prednosti ove vrste ribe je visok sadržaj proteina koji pomaže u izgradnji mišića i snižavanju holesterola. Odrezak od žute tune takođe je bogat vitaminom B12, neophodnim za održavanje zdravlja nervnog sistema, bogat izvor esencijalnih elemenata u tragovima kao što su fosfor, selen i bakar.

Šta pripremiti sa žutom tunjevinom?

U zavisnosti od ličnih preferencija i željene konzistencije, odrezak od tune može se peći na roštilju, pržiti u tavi ili peći u rerni. Takođe, odresci od žute tune često se koriste za pravljenje sušija i sashimija. Dobro se slaže sa različitim začinima i začinima, što vam omogućava da kreirate mnoštvo jela. U bilo kojoj vrsti, odresci od tune biće prava poslastica za vas i vaše najmilije.

Težina1 kg
Proizvod

Sečenje

,

Vrsta

Poreklo

,

Pakovanje

Fasovanje

Energetska vrednost (na 100 g.)

Nutritivna vrednost (na 100 g.)

Uslovi skladištenja

input_circle