Tigraste kozice, očišćene, zamrznute, 500g

new_releases
Uskoro u prodaji
 • local_shipping

  Dostava: 3-5 dana

 • store

  Lokalno preuzimanje: 1 dan

 • payments

  Plaćanje pouzećem

 • credit_score

  Sigurno plaćanje karticom
  USKORO: pratite vesti

Tigraste kozice omiljena su poslastica svih gurmana. Poznati su po brzom rastu, velikim veličinama, visokom sadržaju proteina, prijatnom ukusu. Dobili su svoje ime zbog prugaste boje pancira.

Zanimljivo:tigraste kozice se smatraju najvećim. Maximalna veličina primeraka je 36 cm pri težini od oko 600 grama. U takvim škampima ima nekoliko puta više mesa od prosečnog jastoga.

Kako su korisne tigraste kozice?

Meso Tigrovih škampa bogato je proteinima, vitaminom E, omega-3 masnim kiselinama, jodom, vitaminom D, gvožđem. Čestom upotrebom proizvoda poboljšava se rad srca, stanje krvnih sudova, kože i kose, normalizuje se pritisak. Škampi su dijetalno jelo koje je posebno pogodno za one koji vežbaju i paze na figuru. Sa niskim kalorijama, ovi morski plodovi su veoma hranljivi.

Šta napraviti od tigrastih škampa?

Tigraste kozice imaju samo neverovatan ukus! Kada kuvate sa škampima, možete im dodati začinsko bilje, poslužiti sa curri sosom ili peći u slanini. Popularni su kao samostalna zakuska, često se dodaju u supe, salate, druga jela, ukrašavaju hladne zakuske, zavijaju u rolice i koriste se kao nadjev za picu. Škampi su ukusni ako se peku na roštilju ili u aromatičnom ulju, ispeku u rerni sa začinjenim sirom. Poznavaoci mariniraju škampe u začinima, alkoholu, raznim sosovima.

Težina0,5 kg
Proizvod

Sečenje

Vrsta

Poreklo

Pakovanje

Fasovanje

Energetska vrednost (na 100 g.)

Nutritivna vrednost (na 100 g.)

Uslovi skladištenja

input_circle