Češljače- Jakobove kapice- male ( kamčatske), meso

new_releases
Uskoro u prodaji
 • local_shipping

  Dostava: 3-5 dana

 • store

  Lokalno preuzimanje: 1 dan

 • payments

  Plaćanje pouzećem

 • credit_score

  Sigurno plaćanje karticom
  USKORO: pratite vesti

Meso je nežno, ima prijatan slatkast ukus. Kopaju grebenu u području Kurilskih ostrva i odmah na brodu podvrgnu šokovom zamrzavanju kako bi se sačuvala sva korist i ukus proizvoda. Meso kurilske kapice je svetlo beževo, po ukusu podseća na meso kraba. Cena ovog proizvoda je visoka ne samo zbog neograničenih korisnih svojstava i sadržaja vrednih elemenata u tragovima u njegovom sastavu. Činjenica je da su mekušci već 40 godina na ivici potpunog izumiranja. Zbog toga je u nekim zemljama ribolov grebena značajno ograničen.

Zanimljivo: morska kapica se naziva simbolom boginje Venere, jer je rođena u njegovoj školjci.

Kako je korisna morska kapica?

Češljače sadrže čitav komplex vrednih supstanci u svom hemijskom sastavu. Delikates pomaže u borbi protiv gojaznosti i problema sa prekomernom težinom, smanjuje koncentraciju štetnog holesterola u krvi, normalizuje funkcionisanje nervnog sistema, tonira telo i ublažava hronični umor. Gotovo da nema masti i ugljenih hidrata. Lekari savetuju da jedu kapice onima koji pate od dijabetes melitusa, jer je njihov glikemijski index 0. Češalj pomaže apsorpciji kalcijuma, što je posebno dragoceno za decu i starije osobe.

Šta napraviti od morskih plodova?

Češljače su idealne za pripremu salata, testenina, za pečenje na ražnjićima. Možete pržiti na maslinovom ulju sa belim lukom, kuvati pohane kapice ili napraviti karpačo. To je zaista izvrsna, skupa delicija sa morskih prostranstava.

input_circle