Sokaj divlji, sveže usoljen, filet sa kožom, porcija

5.000 RSD / kg

5.000 RSD / kg

  • local_shipping

    Shipping: 1-2 day

  • store

    Local pickup: 1 day

  • payments

    Cash on delivery

  • credit_score

    Sigurno plaćanje karticom
    USKORO: pratite vesti

Sockeie pripada jednoj od vrsta crvene ribe iz porodice lososa. Prosečna veličina ove vrste dostiže dužinu do 80 sm, a po težini od 1,5 do 3,5 kg. Svoj drugi naziv crvena serka je dobila zbog svetlo-crvene boje tokom bračnog perioda. I njeno meso ima intenzivno crvenu boju zbog ishrane rakova obojenih u crvenu boju karotenoidnim pigmentima. Ovi pigmenti prelaze iz progutanih rakova u meso sockeie. Ova riba živi u severnim vodama Tihog okeana. U Rusiji se ribolov vodi u Ohotskom moru i obalama Čukotke.

Šta je korisno za sockeie?

Kao i kod svih lososa, sockei ima bogat skup vitamina i minerala. Štaviše, neki vitamini znatno premašuju dnevnu stopu za odraslu osobu. Meso ove ribe sadrži dobro svarljive proteine i ugljene hidrate. Zbog niskog kalorijskog sadržaja, riba je na listi dijetetskih proizvoda, a njene zdrave masti su samo skladište za održavanje mladosti kože. Sockeie u kuvanom, pečenom obliku korisna je budućim majkama i bebama od 3 godine.

Šta napraviti od ribe?

U kulinarstvu, nerka se smatra delikatesom. Voljena je zbog ukusnog mesa koje je, pored toga, lako napraviti. Dovoljno soli i limunovog soka da napravite ukusno jelo. Sockeie se soli, puši, dinsta i peče u rerni ili roštilju, koristi se za pripremu grickalica i salata. Uho od sockei-a ima divan bogat ukus.

Težina
Proizvod Sokaj
Sečenje Fileti, Komadi
Vrsta Sveže smrznuta
Poreklo Rusija
Pakovanje Vakuum
Fasovanje 150 g, 200 g., 250 g
Energetska vrednost (na 100 g.) proteini – 22,2g, masti – 4,6g
Nutritivna vrednost (na 100 g.) 131 kcal
Uslovi skladištenja 12 meseci na temperaturi ne višoj od -18°C

Preporučeno

input_circle