Divlji losos- vrsta CHUM, filet sa kožom, zamrznut
- local_shipping
Dostava: 3-5 dana
- store
Lokalno preuzimanje: 1 dan
- payments
Plaćanje pouzećem
- credit_score
Sigurno plaćanje karticom
USKORO: pratite vesti
Keta je vredna divlja riba iz porodice lososa. Keta se lovi u čistim hladnim vodama kod obale Sahalina. Živi u divljini i hrani se prirodnom hranom, zbog čega je njeno meso što zdravije i bogatije hranljivim materijama. Zanimljivo: naučnici sa Univerziteta Harvard sproveli su studiju među starijim osobama i otkrili: jedenje lososa i druge masne ribe jednom nedeljno produžava život za 2 godine.
Kako je keta korisna?
Nedostatak ugljenih hidrata i visok sadržaj proteina učinili su ga popularnim u dijetalnim menijima i receptima za zdravu ishranu. Redovna upotreba poboljšava rad centralnog nervnog sistema, stimuliše kardiovaskularni sistem, poboljšava vid, strukturu noktiju kože i kose. Jetra bolje funkcioniše sa Ketom, imunitet se odupire virusima i bakterijama i povećava nivo hemoglobina.
Šta napraviti od ribe?
Kada se peče, meso brzo postaje suvo, pa je ribu bolje kuvati pod marinadom ili peći celu u foliji ili na roštilju, keta je takođe odlična za pirjanje u kremi. Možete pržiti u tijestu, posoliti ili skuvati mirisno uho.
Težina | |
---|---|
Proizvod | Keta |
Sečenje | Fileti |
Vrsta | Sveže smrznuta |
Poreklo | Rusija |
Pakovanje | Vakuum |
Fasovanje | 1-1.5 kg |
Energetska vrednost (na 100 g.) | proteini 22 g, masti 5,6 g |
Nutritivna vrednost (na 100 g.) | 138 kcal |
Uslovi skladištenja | 12 meseci na temperaturi ne višoj od -18°C |