Uzgajani losos-suši usoljen, filet, bez kože, slice

new_releases
Uskoro nova proizvodnja
 • local_shipping

  Dostava: 3-5 dana

 • store

  Lokalno preuzimanje: 1 dan

 • payments

  Plaćanje pouzećem

 • credit_score

  Sigurno plaćanje karticom
  USKORO: pratite vesti

Semga je vrhunska riba iz porodice lososa i često se naziva kraljicom lososa. I ne uzalud. I po ukusu i po kvalitetnim karakteristikama, ona je dostojna takve titule. Meso semge je ukusno, nežno, slatko i lako svarljivo. Od ribe se prave odresci i nežni fileti. Semga je kaloričnija u poređenju sa drugim vrstama ove porodice. Uprkos tome, jedenje semge neće dovesti do prekomerne težine. Ima mnogo korisnih svojstava za ljudsko telo, potrebno je samo poštovati meru. Zanimljivo: 100 grama semge sadrži polovinu dnevne vrednosti proteina i hranljivije je od govedine ili svinjetine.

Šta je korisno semga?

Semga je nalaz za prevenciju i lečenje brojnih bolesti nervnog sistema, gastrointestinalnog trakta, kardiovaskularnog sistema, reproduktivnog sistema, anemije. Zahvaljujući aminokiselinama i Omega-3 i Omega-6 masnim kiselinama u sastavu, konzumiranje ove ribe pomaže bržem i kvalitetnijem zarastanju rana, smanjenju spoljnih i unutrašnjih upala, smanjenju holesterola. Semga je korisna i odraslima i deci, izvor je vitamina, velike količine makro i mikroelemenata i lako svarljivih proteina neophodnih za izgradnju tela.

Šta napraviti od ribe?

Popularnost semge je zbog odličnog ukusa i jednostavnosti pripreme. Gotovo je nemoguće zabrljati. Meso semge je prilično masno, ostaje sočno i mekano tokom kuvanja. Seme se koristi kao punjenje u pite, kao komponenta grickalica ili salata, za pravljenje sendviča i kanapea. Idealna je u slanom i dimljenom obliku, pečena u foliji ili na roštilju. Malosolna semga je najkorisnija, gubici važnih supstanci tokom pripreme su minimalni. Ribu možete kuvati, pržiti ili koristiti kao sastojak supe. Meso semge je jedan od ključnih sastojaka u sušiju i rolnama. Dobro se slaže sa povrćem, jajima, pasuljem, maslinama, sirom, slatkim i začinjenim sosovima.

Težina0,2 kg
Proizvod

Sečenje

Vrsta

Poreklo

Pakovanje

Fasovanje

Energetska vrednost (na 100 g.)

Nutritivna vrednost (na 100 g.)

Uslovi skladištenja

input_circle