Divlji losos- vrsta PINK, filet sa kožom, porcija, zamrznut

new_releases
Uskoro u prodaji
 • local_shipping

  Dostava: 3-5 dana

 • store

  Lokalno preuzimanje: 1 dan

 • payments

  Plaćanje pouzećem

 • credit_score

  Sigurno plaćanje karticom
  USKORO: pratite vesti

Gorbuša je svetao i najmanji član porodice lososa. Težina osobine jedva dostiže 2 kg pri dužini od 40 cm. Riba je dobila svoje ime zahvaljujući grbu, koji se pojavljuje na leđima muškog tokom neresta. Tokom mrijesta ribolov je zabranjen, u to vrijeme njegovo meso gubi svoje poznate kvalitete ukusa. Ova riba je uvek na meniju skupih restorana. Mjekoća je praktično bez kostiju.

Gorbuša jasno sledi svoj unutrašnji raspored. U parnim godinama ide levo za gnezdo, a u neparnim desno. Ihtiolozi su utvrdili zakonomernost: reke Primorja stada preferiraju po neparnim godinama, a na Kamčatku idu isključivo po četnim.

Šta je korisno grbavac?

Smatra se jednom od najhranjivijih vrsta ribe, u sastavu su prisutne samo zdrave masti i praktično nema ugljenih hidrata. Proteini čine čak 60%, tako da su jela od grbavaca niskokalorična i dugo daju osećaj sitosti. Za zagovornike zdrave ishrane i ishrane, gorbuša je pravi nalaz. Riba sadrži holesterol u obliku korisnom za ljude. Grbavac je koristan za uključivanje u ishranu za gojaznost, hipertenziju, dijabetes, astmu, artritis. Jača kosti i zidove krvnih sudova, stimuliše imunitet, povećava mentalnu aktivnost, poboljšava stanje kože i kose.

Šta napraviti od ribe?

To je vrlo ukusna i zdrava riba koja može ukrasiti bilo koji praznični sto. Od nje se pripremaju mnoga ukusna i zdrava jela. Grbavica na roštilju nije ništa manje ukusna i zdravija od pržene u tavi. Jelo će dobiti nezaboravnu nežnost ako ga sipate limunovim sokom ili belim vinom. Kada se peče, grbavac se prethodno namoči u marinadi ili biljnom ulju. U foliji ili rukavu za pečenje riba će biti neverovatno sočna. Kada kuvate, bolje je ograničiti se na crni biber, vino, sok od pomorandže ili limuna kako ne biste prekinuli aromu crvene ribe i pogoršali ukus.

Težina1 kg
Proizvod

Sečenje

,

Vrsta

Poreklo

Pakovanje

Fasovanje

Energetska vrednost (na 100 g.)

Nutritivna vrednost (na 100 g.)

Uslovi skladištenja

input_circle