Skuša- hladno dimljena, cela riba, očišćena, bez glave

new_releases
Uskoro nova proizvodnja
  • local_shipping

    Dostava: 3-5 dana

  • store

    Lokalno preuzimanje: 1 dan

  • payments

    Plaćanje pouzećem

  • credit_score

    Sigurno plaćanje karticom
    USKORO: pratite vesti

Skuša je najčešća vrsta, upravo ona u velikim količinama dolazi na police prodavnica. Riba ove vrste je skuplja od južne, jer ima veću hranljivu vrednost. Odlikuje se plavo-zelenim leđima sa karakterističnim uzorkom brojnih, slabo izognutih traka. Donji deo tela i stomak su beli. Zanimljivo: bojenje skuše omogućava joj da ostane nevidljiva. Kada riba ispliva na površinu, ona se stapa sa vodom i ptice ne mogu da je vide. I ribe koje plivaju ispod, ne vide se zbog maskiranja u boju neba, kao što se vidi u debljini vode.

Kako je skuša korisna?

Skuša je priznati lider među mnogim ribama. Po sadržaju polinezasićenih masnih kiselina, Omega - 3 je ispred haringe, tune ili lososa, u jesenskom periodu masnost atlantske skuše dostiže 30%. Omega-3 poboljšava cirkulaciju krvi i pamćenje, zasićuje telo vitaminima grupe B, ima antioxidativno dejstvo na telo. Zahvaljujući nedostatku ugljenih hidrata, fileti skuše se lako probavljaju u telu. Skuša se propisuje za dijete usmerene na smanjenje težine i za sportsku ishranu.

Šta napraviti od ribe?

Skuša pripremljena na bilo koji način uvek se razlikuje nežnom i gotovo bez koštica mekotom sa posebnim ukusom, koji se razlikuje od ukusa druge ribe i koji se čuva nakon zamrzavanja. Iz skuše možete pripremiti ogroman broj različitih jela: posolite ili ukopčajte, ispecite u kremi ili vinu, pržite sa krompirom, dinstajte ili napunite povrćem, kuvajte u tegli ili ispecite ukusnu riblju tortu. Riiet od skuše je posebno dobar, prema receptu francuskih kuvara.

input_circle