Skuša- hladno dimljena, cela riba, očišćena, bez glave

new_releases
Uskoro nova proizvodnja
  • local_shipping

    Dostava: 3-5 dana

  • store

    Lokalno preuzimanje: 1 dan

  • payments

    Plaćanje pouzećem

  • credit_score

    Sigurno plaćanje karticom
    USKORO: pratite vesti

Skuša je najčešća vrsta, upravo ona u velikim količinama dolazi na police prodavnica. Riba ove vrste je skuplja od južne, jer ima veću hranljivu vrednost. Odlikuje se plavo-zelenim leđima sa karakterističnim uzorkom brojnih, slabo izognutih traka. Donji deo tela i stomak su beli. Zanimljivo: bojenje skuše omogućava joj da ostane nevidljiva. Kada riba ispliva na površinu, ona se stapa sa vodom i ptice ne mogu da je vide. I ribe koje plivaju ispod, ne vide se zbog maskiranja u boju neba, kao što se vidi u debljini vode.

Kako je skuša korisna?

Skuša je priznati lider među mnogim ribama. Po sadržaju polinezasićenih masnih kiselina, Omega - 3 je ispred haringe, tune ili lososa, u jesenskom periodu masnost atlantske skuše dostiže 30%. Omega-3 poboljšava cirkulaciju krvi i pamćenje, zasićuje telo vitaminima grupe B, ima antioxidativno dejstvo na telo. Zahvaljujući nedostatku ugljenih hidrata, fileti skuše se lako probavljaju u telu. Skuša se propisuje za dijete usmerene na smanjenje težine i za sportsku ishranu.

Šta napraviti od ribe?

Skuša pripremljena na bilo koji način uvek se razlikuje nežnom i gotovo bez koštica mekotom sa posebnim ukusom, koji se razlikuje od ukusa druge ribe i koji se čuva nakon zamrzavanja. Iz skuše možete pripremiti ogroman broj različitih jela: posolite ili ukopčajte, ispecite u kremi ili vinu, pržite sa krompirom, dinstajte ili napunite povrćem, kuvajte u tegli ili ispecite ukusnu riblju tortu. Riiet od skuše je posebno dobar, prema receptu francuskih kuvara.

Težina
Proizvod Skuša
Sečenje Leš ribe bez glave
Vrsta Hladno dimljeno
Poreklo Rusija
Pakovanje Vakuum
Fasovanje 1000 g.
Energetska vrednost (na 100 g.) proteini 19,3 g, masti 18 g
Nutritivna vrednost (na 100 g.) 191 kcal
Uslovi skladištenja 12 meseci na temperaturi ne višoj od -18°C
input_circle