Haringa divlja sveže usoljena, filet sa kožom, porcija

1.200 RSD / kg

1.200 RSD / kg

  • local_shipping

    Shipping: 1-2 day

  • store

    Local pickup: 1 day

  • payments

    Cash on delivery

  • credit_score

    Sigurno plaćanje karticom
    USKORO: pratite vesti

Haringa je veoma rasprostranjena riba, a njena cena i pozitivni kvaliteti su u perfektnom odnosu – dosta je jeftinija od lososa, naprimer, a u korist haringe ide podatak da su koristi od ove dve vrste riba skoro jednake.

Kako je haringa korisna?

Haringa je izuzetno korisna namirnica. Veoma lako se vari i veliki je izvor važnih proteina, joda, kalcijuma, fosfora, kalijuma, cinka, magnezijuma, natrijuma i fluora. U mesu haringe ima oko 25% masti, 20% proteima, vitamina D, RR, A i B12. U sastavu belančevina haringe ulaze i nezamenjljive aminokiseline.

Šta napraviti od haringe?

U Skandinaviji ovo je jedna od najcenjenijih riba, a u Švedskoj može da se proba u najrazličitijim varijantama – kao salata sa kuvanim krompirom i kao i servirana na veoma tankom, hrskavom hlebu. Važno je istaći, da je haringa nezamenjivi deo skandinavske kuhinje, ali i skandinavske kulture uopšte. U velikom broju švedskih domova haringa se servira kao glavno jelo, a njena upotreba kao prilog jelima je neoprostiva greška. Postoji, zaista, bezbroj recepata za pripremu haringe – u vinskom sosu, sa lukom, sa senfom, sa cveklom i ribizlom – ovo su najukusniji, koje možete sresti.

Težina
Proizvod Haringa
Sečenje Fileti, Komadi
Vrsta Slana
Poreklo Norveška, Rusija
Pakovanje Vakuum
Fasovanje 120-240 g
Energetska vrednost (na 100 g.) proteini 14 g, masti 16 g
Nutritivna vrednost (na 100 g.) 200 kcal
Uslovi skladištenja 12 meseci na temperaturi ne višoj od -18°C

Preporučeno

input_circle