Haringa divlja sveže usoljena, filet sa kožom, porcija
1.200 RSD / kg
1.200 RSD / kg
- local_shipping
Shipping: 1-2 day
- store
Local pickup: 1 day
- payments
Cash on delivery
- credit_score
Sigurno plaćanje karticom
USKORO: pratite vesti
Haringa je veoma rasprostranjena riba, a njena cena i pozitivni kvaliteti su u perfektnom odnosu – dosta je jeftinija od lososa, naprimer, a u korist haringe ide podatak da su koristi od ove dve vrste riba skoro jednake.
Kako je haringa korisna?
Haringa je izuzetno korisna namirnica. Veoma lako se vari i veliki je izvor važnih proteina, joda, kalcijuma, fosfora, kalijuma, cinka, magnezijuma, natrijuma i fluora. U mesu haringe ima oko 25% masti, 20% proteima, vitamina D, RR, A i B12. U sastavu belančevina haringe ulaze i nezamenjljive aminokiseline.
Šta napraviti od haringe?
U Skandinaviji ovo je jedna od najcenjenijih riba, a u Švedskoj može da se proba u najrazličitijim varijantama – kao salata sa kuvanim krompirom i kao i servirana na veoma tankom, hrskavom hlebu. Važno je istaći, da je haringa nezamenjivi deo skandinavske kuhinje, ali i skandinavske kulture uopšte. U velikom broju švedskih domova haringa se servira kao glavno jelo, a njena upotreba kao prilog jelima je neoprostiva greška. Postoji, zaista, bezbroj recepata za pripremu haringe – u vinskom sosu, sa lukom, sa senfom, sa cveklom i ribizlom – ovo su najukusniji, koje možete sresti.
Težina | |
---|---|
Proizvod | Haringa |
Sečenje | Fileti, Komadi |
Vrsta | Slana |
Poreklo | Norveška, Rusija |
Pakovanje | Vakuum |
Fasovanje | 120-240 g |
Energetska vrednost (na 100 g.) | proteini 14 g, masti 16 g |
Nutritivna vrednost (na 100 g.) | 200 kcal |
Uslovi skladištenja | 12 meseci na temperaturi ne višoj od -18°C |